Allt du behover veta:header

Vad vet du om hattetikett och skötsel av hattar?

Som ett komplement till information om tillverkning, material och hur du beställer, så är det viktigt att veta hur man skall sköta om sin hatt. Därför ger vi en kort beskrivning hur man bäst sköter och förvarar sin hatt.

När och hur hälsar man med hatt? Kan hatt bäras inomhus? Räknas hissen som ute eller inne?
Kunskapen om hattetikett har i det närmaste fallit i glömska. Är du nyfiken och vill veta mer har vi ställt samman några regler. Läs om skötseln av din hatt och korrekt etikett under fliken Hattetikett.

Kan man göra en Chapeau- Claque större? Kan man byta hattrem?
Eller putsa upp en cylinderhatt som ser ut som en ruggig katt?
Frågorna till en hattmakare är många. Vi har samlat de vanligaste till en snabbguide. Om svaren inte gör dig nöjd – Kontakta oss så hjälper vi dig, samt uppdaterar vår lista. Snabbguiden hittar du under fliken Frågor och svar.

Halsa-på-dam-i-hatt

”Kyss mig om du kan!”, ”Smula”,  ”Kanna”, ”Swingpjatt”, ”Gangster Pralin”,  ”Skorstensrör”.

Några smakprov på en rik flora slangbenämningar av hattar i olika modeller. Alla slanguttryck, benämningar, hattmaterial, verktyg och beskrivningar av hattar i alla dess former, finns i vår ordlista. Inget uttryck är för udda för att finnas med. Saknar du något – informera oss så vi kan uppdatera den!

Akademiska kragar och frackbroderi har kanske någon hört talats om men inte sett eller förstått vad det egentligen är. Läs mer under fliken frackbroderi. Vill du beställa en broderad frackkrage har vi gjort det lite enklare för dig att hitta rätt – under fliken hittar du en lista på butiker där du kan lämna in din frack och få kragen broderad av en brodös.

Är du nu nyfiken? Navigera runt i menyerna under ”Service & råd ”så får du del av mycken gömd och glömd kunskap kring hattar som du inte ens visste att den fanns.