17

De hattar vi tillverkar är av högsta kvalitet, utförda med traditionella tekniker och handgjorda från konformatörsmått till färdig hatt.

Alla är unika och anpassade efter kundens önskemål och huvudform. Alla material är noga utvalda av våra leverantörer – vissa specialtillverkas för vår hattproduktion. Doktorshattens ripstyg och Cylinderhattens felb är tyger som vävs enbart för dessa hattyper. Vi garanterar alltid att materialen är av bästa kvalitet och överenstämmer med produktbeskrivningen.

Felbtyg

Vårt sortiment består till största delen av Doktorshattar, Cylinderhattar, Derbyhattar och Dressyrhattar.

Alla dessa hattar har det gemensamt att de är tillverkade på en schellacksstomme. Utöver dessa hattar tar vi gärna emot specialbeställningar. Vi tillverkar hattar med särskilda önskemål på höjd eller bredd på brättet – det är nästan bara fantasin som sätter stopp. En hatt kan kläs med en oändlig variation av material. Det är egentligen bara tillverkningen av Chapeau-Claque som förutsätter att vi har en ställning som passar kundens huvudform.

Stor+liten doktorshatt

Hantverkarens yrkesstolthet kräver kunskap och skicklighet i utförandet som kan garantera högsta kvalitet.

Därför är alla våra hattar märkta med de nya gesäll- och mästarstämplar vi tagit fram. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att du köpt en hatt av en utbildad hattmakare med gesäll – och mästarbrev. Stämplarna är godkända av Sveriges Hantverksråd och Stiftelsen Hantverk och utbildning.

Kvalitétsmärkningar

Vill du läsa mer om våra nya stämplarna klickar du här!
Vi står för vad vi säljer och vet att kunden får vad vi utlovar!

Mer information

Allt om våra olika hattar

Allt om våra olika hattar

Våra övriga produkter

Våra övriga produkter