• Miniatyrhatt Nåldyna Limited Edition

Miniatyrhatt Nåldyna Limited Edition

Nu finns Miniatyrhatt Nåldynor klädda i Josef Frank tygerna Brazil och Teheran samt tyget Le Zebre. Finns endast i 66 exklusiva exemplar. Först till kvarn gäller! Den perfekta presenten och julklappen. 

Nåldynan är inspirerad av den Miniatyrdoktorshatt som bars på bröstet av filosofie magistrar och doktorer vid promoveringar till minne av den gamla doktorshatten. Den användes vid Lund och Uppsala universitet mellan 1700-1850.

Originalet var överklädd med veckat svart siden och kullen hade ett svart sidenband med rosett. Hatten var ca 15 cm i diameter och 2.5 cm hög.

Nåldynan är numrerad, handtillverkad. Ett miniatyrhantverk av högsta klass. Nummerlappen i läder är stämplad med gesäll- och mästarstämpeln och numret på baksidan förseglat med schellack.

Miniatyrhatt Nåldynorna Limited Edition kostar 750 kr.

Miniatyrhatt Nåldynorna Limited Edition är en stödprodukt som ingår i Kampanjen Rädda Hattmakaryrket som drivs av Hattmakarnas branschorganisation Sveriges Hattmakare Förening. Alla insamlande pengar från försäljningen av stödprodukterna går till att rädda Franzéns Hattmakeri – Sveriges sista Hattmakeri och den pågående lärlingsutbildningen. Läs mer om kampanjen här

Gå vidare till BESTÄLLNING.