• Boken Livsverk

Livsverk_Hattmakarna_Lisa

Livsverk

Det här är inte en bok om produkter, material, sömmar eller tekniker. Inte i första hand. Istället är det berättelsen om människorna som arbetar med hantverket – hantverkarnas historier. Olika berättelser om både stagnation och renässans, om karriärval, drömmar och den obotliga lusten att skapa något med både händerna och huvudet. En unik inblick i yrkesmänniskors vardag och i yrkena som vägrar att dö.

I den här boken möter du dem som brinner för det gedigna hantverket och vars livshistorier är tätt sammanflätade med yrkesidentiteten. Personer som har ärvt sina yrken, uppfunnit dem själva eller tjatat sig till en plats i sitt skrå. Som har sett hantverkskunnandet förändras, nästan dö ut och återuppfinnas flera gånger om. Människor som inte vill hamna på museum.

Livsverk innehåller tretton personporträtt och nedslag i nio olika hantverksyrken – möten och samtal utspridda över två års tid. Tretton hantverksliv sida vid sida i samma volym.

Foto Kristian Krebs
Foto Henrik Petersson
Text Anton Wigbrand
Form Oskar Svensson

Utgiven Maj 2013
Band Inbunden
Antal sidor 224
Format 210×280 mm

Boken Livsverk kostar 350 kr.

Boken Livsverk är en stödprodukt som ingår i Kampanjen Rädda Hattmakaryrket som drivs av Hattmakarnas branschorganisation Sveriges Hattmakare Förening. Alla insamlande pengar från försäljningen av stödprodukterna går till att rädda Franzéns Hattmakeri – Sveriges sista Hattmakeri och den pågående lärlingsutbildningen. Läs mer om kampanjen här

Gå vidare till BESTÄLLNING.