Stödprodukt – Miniatyrhatt Nåldyna

Stödprodukt – Miniatyrhatt Nåldyna

Miniatyrhatt Nåldyna

Nåldynan är inspirerad av den Miniatyrdoktorshatt som bars på bröstet av filosofie magistrar och doktorer vid promoveringar till minne av den gamla doktorshatten. Den användes vid Lund och Uppsala universitet mellan 1700-1850.

Originalet var överklädd med veckat svart siden och kullen hade ett svart sidenband med rosett. Hatten var ca 15 cm i diameter och 2.5 cm hög.

Nåldynan är numrerad, handtillverkad och klädd med samma ripstyg som dagens doktorshatt. Ett miniatyrhantverk av högsta klass. Nummerlappen i läder är stämplad med gesäll- och mästarstämpeln och numret på baksidan förseglat med schellack.

Den perfekta presenten med unik historisk och akademisk anknytning. Nåldynan levereras i en svart presentförpackning tillsammans med en trycksak med historisk beskrivning samt mästarfoldern som berättar om hattmakaryrket.

Miniatyrhatt Nåldyna kostar 350 kr

Miniatyrhatt Nåldyna är en stödprodukt som ingår i Kampanjen Rädda Hattmakaryrket som drivs av Hattmakarnas branschorganisation Sveriges Hattmakare Förening. Alla insamlande pengar från försäljningen av stödprodukterna går till att rädda Franzéns Hattmakeri – Sveriges sista Hattmakeri. Läs mer om kampanjen och beställ din Miniatyrhatts Nåldyna här