konfmatt

Konformatörsmått

För att uppnå en perfekt passform rekommenderar vi att du ger oss ett huvudmått taget med konformatör. Konformatörsmåttet ger oss möjlighet att tillverka en hatt som sitter perfekt på huvudet. Konformatören är ett komplext, numera sällsynt, måttagningsverktyg – ett litet tekniskt underverk, som mäter huvudets form och storlek. Konformatören skapar ett papper med en förminskad bild av huvudets form som sedan, i ett annat verktyg, förstoras till rätt skala. Numera finns inte många konformatörer i Sverige.

Och, vad vi vet, finns det heller ingen som idag kan tillverka det mycket komplicerade verktyget. Vi gläds – tillsammans med nyuppståndna Sveriges Hattmakare Förening – över de tre konformatörer vi förfogar över. Du kan inte maila, scanna eller faxa konformatörsmåttet – originalet måste skickas med posten. Vi rekommenderar att du tar två mått vid måttagningstillfället för att ha ett i reserv och att du skickar brevet rekommenderat. Skicka konformatörsmåttet till följande adress:

Franzéns Hattmakeri
Att. Lisa Franzén
Västra Skansgatan 1 B
413 02 Göteborg

Följ våra instruktioner för måttagning så minimerar du risken att hattmakaren ovetandes tillverkar en hatt som inte passar perfekt! Kontakta oss om du är det minsta tveksam.

Så här fungerar ett konformatörsmått

konfmatt

Måttagning

För att uppnå perfekt passform rekommenderar vi alltid ett huvudmått taget med konformatör. Konformatörsmåttet ger oss möjlighet att tillverka en hatt som sitter perfekt på huvudet. Tyvärr är antalet konformatörer begränsat i Sverige. Detta innebär att få har möjlighet att lämna ett konformatörsmått. Vill du beställa tid för konformatörsmått hos Hattmakare Lisa Franzén i Göteborg bokar du tid här. Övriga kontakter - se de olika butikernas öppettider i spalten som du hittar här till höger och vilken konformatör som finns närmast dig.

Du kan inte maila, scanna eller faxa konformatörsmåttet utan originalet måste skickas med posten. Vi rekommenderar att du tar två mått vid måttagningstillfället för att ha ett i reserv och att du skickar brevet rekommenderat. Skicka konformatörsmåttet till följande adress:

Franzéns Hattmakeri
Att. Lisa Franzén
Västra Skansgatan 1 B
413 02 Göteborg

Alternativet är att lämna ett måttbandsmått som kompletteras med bilder och vilken huvudform du har. Genom dessa uppgifter kan vi bilda oss en uppfattning om huvudform och storlek. Gå vidare till sidan som handlar om måttagning för att få reda på mer.

Konformatörsmått kan du få taget på följande orter:


Stockholm

Skomakeri Framåt
Besöksadress: Sven Vintappares Gränd 2 A, Gamla Stan, 111 27 Stockholm
Tidsbokning gäller! Boka tid via telefon  08-411 37 32Vägbeskrivning Res kollektivt


Uppsala

Guldsmed Stefan Carlsson
Besöksadress: Vretgränd 6 A, 753 22 Uppsala
Öppettider: Tisdag-Fredag 09.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
Tidsbokning gäller! Boka tid via telefon: 018-12 57 08 | Vägbeskrivning


Göteborg

Franzéns Hattmakeri
Besöksadress: Västra Skansgatan 1 B, 413 02 Göteborg
Tidsbokning gäller! Boka tid här | Vägbeskrivning Res kollektivt


Köpenhamn

F. PETITGAS EFTF.
Besöksadress: Købmagergade 5, 1150 København K
Telefon: 0045-33 13 62 70 | Vägbeskrivning


Oslo

Holm Hatter og Luer
Besöksadress: H.Heyerdahlsgate 1, 0160 Oslo
Telefon: 0046-22 41 15 74 |
Hemsida: www.hattebutikken.no Vägbeskrivning


Helsingfors

E.R. Wahlman OY
Besöksadress: Sofiankatu 5, 00170 Helsinki
Telefon: 00358-9-634 313 |
Hemsida: www.wahlman.fi Vägbeskrivning

AB Melanders Hattfabrik OY
Besöksadress: Nilsiäkatu 10-14 B, 00511 Helsinki
Telefon: 00358-400-485536 |
Hemsida: www.melandershattfabrik.fi