Ett år har passerat sedan vi inledde Kampanjen Rädda Hattmakaryrket!

Ett år har passerat sedan vi inledde Kampanjen Rädda Hattmakaryrket!
Ett år har passerat sedan vi inledde Kampanjen Rädda Hattmakaryrket och började tillverka miniatyrhatt nåldynan. Då kunde vi inte föreställa oss att vi skulle stå i samma läge ett år senare. Redan nu får vi besked om inställda och flyttade promotioner kvartal tre och fyra 2021. Läget är akut då doktorshattarna utgör 98% av vår omsättning. Så länge promotionerna inte går att genomföra står allt stilla.
Som det ser ut nu kommer produktionen tidigast igång kvartal ett 2022. Krisen är långt ifrån över och vi behöver fortfarande hjälp att ta oss igenom den tuffa situation som pandemin orsakat för hattmakaryrket.
Alla som köpt någon av våra stödprodukter är hjältar och har direkt bidragit till yrkets överlevnad. Vi är evigt tacksamma för detta. Utan er hade vi inte varit här idag. Målet vi satte upp för ett år sen var att sälja 1000 nåldynor, hittills har vi sålt 410 stycken. Tillsammans med ert engagemang hoppas vi nå vårt mål!
Nåldynan är inspirerad av miniatyrdoktorshatten som bars på bröstet av filosofie magistrar och doktorer vid promoveringar till minne av den gamla doktorshatten mellan 1700 och 1850. Nåldynan är numrerad, handtillverkad och klädd med samma ripstyg som dagens doktorshatt. Ett miniatyrhantverk av högsta klass. Nummerlappen i läder är stämplad med gesäll-och mästaryrketstämpeln och numret på baksidan förseglat med schellack. Nåldynan kostar 350 kr + frakt.
Kampanjen drivs av hattmakarnas branschorganisation Sveriges Hattmakare Förening. Alla insamlade pengar från försäljningen av stödprodukterna går till att rädda Sveriges enda hattmakeri.
Dela gärna inlägget!
Beställ din nåldyna, läs mer om Kampanjen Rädda Hattmakaryrket och våra stödprodukter här

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>